Wednesday, January 30, 2013

my longgg weekend (5 hari beb!)

hello stalkers!
ahahaha.. i know i still have some readers although i seldom update this blog. hiks

anyway, bits n pieces of my longgggg weekend! yeay~


24 Jan 2013 - maulidurRasul. was planning to go back to KL the day before but husband tercinte jatuh demam pulak. namun baik sekelip mata setelah diberikan air penawar. eh? misteri? mistik? uhuhh.. so di pagi khamis yg jammed di sg tiram tu.. haha.. kami pon bergerak la ke Kualaaa Lumpurrr... hoyeahh.. kampung ampang! sesampainye di KL, hari telah pun petang. rehat2 di rumah sahaja lah.. kemudian pd malamnya kami sekeluarga keluar makan di burger bakar abg burn di dagang avenue. dah 2x port ni jd tpt berkumpulnya 8 ahli keluarga. hihiihii...



25 Jan 2013 - dah dkt tgh hari baru nk gerak keluar rumah. niat di hati nk buat kad pintar nikah. kami pun pergi la ke pejabat agama kajang. oh rupenye kne buat kt shah alam ek? eh?? ehh?? xpelah camtu.. terima kasih.. (misi utama balik KL tak tercapai. woops!). kemudian ermm.. xtahu nk buat ape. misi kedua balik KL ialah nk lawat baby iman ie anak kpd shamira+mamud, tp mereka di rumah mak mertua shamira pulak. xdpt nk lawat sbb sham xbg. huk.. saye pon ajak husband ke berjaya times square sbb die belom pernah pergi. di situ kami menonton filem the impossible yg amatttt sedihhhh.. dah la based on true story tauu. lebih sedih lg.. wuuwuu.. pastu malam igtkn nk g kampung baru ngidam pulut mangga, tp cm mls sbb xnk balik malam2 sgt. nnt mak marah. hoho.. oh lgpon ade adam's birthday celebration di rumah with yummy pavlova. yumss...


26 Jan 2013 - sabtu yg sgt indah utk lepak2 kt rumah.. ahahaha... tgh hari baru keluar rumah itupun sbb nk carik makan. LOL! bersiap bersiap bersiap nk balik JB sampai ke ptg. singgah dlu d kampung baru utk dapatkan pulut mangga idaman hati. ahahaha.. naseb tak tunggu pidah, kalo tak.. lambat laa.. then dlm 8 mlm gitu trus shoot ke JB. hee...




27 Jan 2013 - suatu lg hari yg indah sbb boleh bermalas-malasan di rumah. wahhh.. bliss! minus a few babak sentap menyentap. mls layan.. eh eh lupe.. mane ade bermalas-malasan.. pepagi lg abah dah ajak keluar g kuale utk jogging and memancing.. then breakfast sesame, pastu lawat rumah baru. ehh?? ahahaha.. balik dah tgh hari dah. pepetang hari kutip buah pulasan, rambutan di kebun nenek. suasana kampung sungguh.. haaa.. pastu kan.. pastu kann... laki aku terlanggar kete mak aku. depan bapak aku lak tu. oops!! sorry mak, zakie tak perasan. terpakse laa laki aku tu ganti. mahal tau lampu honda! malamnye aku g kenduri maulidur rasul sikit kt rumah sedare zakie. hmm.. mungkin yg terakhir kot. sbb zakie marah aku tak tolong mak die bungkus-bungkus makanan. tp sbbnye sbbnye.. aku mmg tak suke buat kerje tu. xpelah, lps ni aku tak ikut dah kenduri kendara sedara mara neh. duduk rumah rehatkan badan lg bagos. lgpon sgt2 loyaaa tgk mknn byk2 walaupun sedap. dah tekak aku loya, nk buat cemane kan? drpd aku muntah sbb sebok nk tunjuk rajin tolong2, baik aku tak tolong n tak menyusahkan org ramai dgn tidak muntah di majlis org. kan kan kan?? (ok dah mengarut nii)

28 Jan 2013 - mak, abah, adek aku balik KL dgn membawa kerete honda biruku.. huuu.. bye honda city biru... jumpe lagi nnt... pastu zakie plak g kerje. aku ape lg kan.. bantai tdo arr.. ahahaha.. mmg tu lah yg aku nk buatttt.. tidur and rehattttt... badan aku asek penat je, pdhl bukan kerje kebun ponnn.. gedik lebih! aku rehat2 sampaiiii ke ptg. haa bagos kan? xde sape berani ganggu aku. wahh.. life is perfect! muahaha... (tp esoknye aku terseksa di klinik. aishh.. xnk cerite!)

ok smlm sgt stress di klinik. naseb balik2 berjumpe kmar n ajak die lawat rumah baru aku. muahahahaa... belum jd hak milik dah angan-angan nk buat house-warming n ajak gurlfrenz. ngeee... korg sudi dtg kan kan kan??~~ thx kmar menceriakan hidupku!!

No comments: