Thursday, March 20, 2014

7 months old Aafiya Zehra

Zehra1st time demam was 12th March 2014. nenek yg perasan badan die panas malam tu. hikhik.. mak xsedo plak.. pdhl abah dah ckp badan die cm panas petang tu.. ngee.. temp was 38deg celcius


malam tu muncul bintik2 merah plak kt badan. tp after tepid sponging and bg PCM malam tu, esok tgk dah takde bintik2 merah tu. panas ade lg sikit.



maka emak pon EL pada khamis 13th march tu. 1st time i EL sbb anak demam uolls.. bwk g klinik. g kedai beli thermometer. pastu check temp byk2 kali. ahahaha.. payah kalo doktor gini..


belah malam si comel ni dah baik demam. heee.. so boleh la mak buat kerje2 mengemas rumah, vacuum, dan mop lantai. lalalalaa.. Zehra main sorg2 sambil tgk mak buat kerje ye..


"Mommy, jom balik rumah yuyut! Zehra nk jmpe nenek"


"Nenek ajak Zehra makan kt pangkin blakang rumah bersame harimau"


"Syoknye tido terbongkang di pangkin ni ditemani bunyi2 ayam dan angin sepoi2.. hihihiii"


bile dah baik demam, tepat2 usia 7 bulan. Aafiya Zehra pandai merangkak!


ok sekian sahaja update kali ni. emak Zehra ni jarang2 buat updates.. peace y'all

Sunday, March 16, 2014

few more things for weaning

these are the 2 things that i wanted to buy at OBW..



so last wednesday i went there after my kursus on kanser mulut.
and here's what i got..

aaaaa xcomel mcm yg aku nak!!!
tp takpe la sbb harge die lagi murah.. RM55 jek

hah! yg ni lagi laa.. yg aku nak tu harge xsampai rm15
tp terbeli yg ni harge rm29.90
aku nak bekas yg tpt sudu die tertutup. aiyoo.. takpe laa

so, i can't wait to start zehra with bubur nasi. hihihii.. leh bwk bekal g babysitter.
mak je yg excited, anak tak suke makan pon. LOL!

Thursday, March 13, 2014

Arwah Nenek

nenek saya sebelah emak telah pulang ke rahmatullah pada 11 march 2014 lebih kurang jam 1130pg

semoga roh nenek ditempat di kalangan org2 beriman dan beramal soleh. dan semoga roh beliau dicucuri rahmat.

hati sayu dan sebak tatkala melihat semua anak-anak beliau sempat balik utk mandikan jenazah beliau, kapankan beliau, solatkan beliau dan seterusnya kebumikan jenazah beliau. anak nenek kesemuanya ada 9 org. 7 perempuan dan 2 lelaki.

sgt terharu dan terlintas dalam fikiran, nnt waktu aku meninggal agak2 anak2 aku akan lalukan mcm ni jugak tak? huhu.. i know jauh lagi nk sampai tua. ntah sempat ntah tidak

nenek usia dah 90thn++. cucu ada 38 org (22 lelaki 16 perempuan) (drpd 38 ni, 11org dah kawen ye), cicit ada 13org!! fuhh.. mmg ramai..



harap-harapnye even lepas pemergian nenek, anak-anak, cucu-cucu dan cicit-cicit akan still balik ke kg sg tiram utk berhari raya. walaupun nenek dah takde, tp silraturrahim antara keluarga perlu dikekalkan. insyaAllah

Al-Fatihah buat nenek

Sunday, February 23, 2014

Happy 29th Birthday Eda!

3 days ago was eda's bday..
here's pictures showing hello kitty themed party for her
it was so nice to see how everyone was so excited looking for hello kitty shirt just for the party
so comel. if i were to come for sure i pun akan busy carik bju for myself, husband n baby Zehra.
cute okeyy theme hello kitty ni. hihihiii

bday girl drive sendiri + mkn sbb lapo

after 3 kedai tutup, lastly they settle for delicious

cake ni nampak sedap okeyyy

katenye green tea.. i xdpt rase uolls

bday girl dgn hello kitty hello kitty sekalian. haha

happy birthday to youuu

happy birthday to edaaaaaa...

akid yg over! tiup lilin mcm bday die plak

mentang2 ade 3 lilin je kan.. akid feeling2 3 yrs old kot

selesai potong cake

perempuan

bday girl ngn ayra si hello kitty comel

fuyooo... jambu seyhhh budak nih

akid with bday girl

the only family yg ade.
(eh kmar+pele pun ade tp diorg xupload pic kt whatsapp so aku takde la pic diorg)

the girls in hello kitty shirt

lagi

dan lagi

lagi lagii

#gurlfrenz mmg mcm ni

finally... last pic for today.
Happy Birthday Eda!~
walaupun aku tak dpt join bday party ko thn ni.. but i wish u all the best in life
semoga kau terus maju buat PHD
semoga kau mendapat jodoh tahun ni..
dan semoga kite kawan sampai bile bile walaupun dah jarang jumpe

sekian, terima kasih

Monday, February 17, 2014

i got want i want! (for weaning)

tomorrow Aafiya Zehra will turn 6 months old..
hihihii... ape lg.. mak die shopping laaa... aritu dah survey2 kt kedai online fabmom and OBW

actually ceritenye camni.. kwn aku upload pic baby food yg die buat for her baby Damia Farisah.

warne-warni sgt kan???
if ade yg wondering ape sume tu. i did ask her. it's pear, apple, manggo, dates, papaya, carrots, and green peas. how colourful! aku lak yg berselera nk mkn. haha..

ni bekal die g nursery
so.. aku pun demi memenuhi impian aku. taadaaa!! dah beli avent combined steamer blender ni. baby cubes n freezer tray tu pun beli kt fabmom jgk. PWP. rugi xbeli baby cubes tu 2. haha tamak! yg bekas buat ice bertutup tu aku beli kt mr diy jerr...


yg ni ade tambahan baby bjorn plate and spoon dan kidsme food feeder. aku beli time baby fair kt midvalley aritu..


ok nk review kidsme food feeder ni..
aku beli size S yg without chain. RM 26 je kot xsilap aku.



see! Aafiya Zehra sedang mkn. aku letak apple yg aku dh steam n lenyek2 sket.. bile die gigit2 kuar sikit2 from lubang2 kecil tu. pastu mkn lg.. haaa aku suke mende ni. tp Aafiya Zehra ni blom mahir pegang sendiri so aku kne pegangkan dulu. aku bru try skali die mcm suke jek.. hihii

next on the list:
- slow cooker
- thermos food container
- bowl n spoon yg bertutup utk zehra bwk ke rumah babysitter

ok that's all.. bye